Запознайте се с медения язовец  – най-безстрашното животно на планетата.

...
Запознайте се с медения язовец  – най-безстрашното животно на планетата.
Коментари Харесай

Най-безстрашното животно на планетата

Запознайте се с медения язовец  – най-безстрашното животно на планетата. Репутацията му идва от обстоятелството, че язовеца не се поколебава да атакува всевъзможни животни – скорпиони, бодливи свине, змии, газели, лъвове и даже крокодили.

 

Медените язовци населяват пустите земи на саваните и могат да бъдат видени в Африка и Азия. Там откриват обилие от животни, с които се хранят.

На дължина са сред 60 и 100см и тежат сред 5 и 15кг. Имат остро подушване и са свирепи хищници, които като че ли нямат насищане. Известни са с това, че убиват извънредно отровни змии и учените към момента не могат да схванат по какъв начин такова дребно животно оцелява след захапване, което би умъртвило 100 килограмов човек.

 

Меденият язовец е получил името си, тъй като обича меда и влиза в пчелни кошери без боязън от височината, на която се намират.

Умното животно употребява и помощта на също толкоз обичаща меда птица – язовката. Тя води медените язовци непосредствено до пчелините кошери, където ги оставя да свършат мръсната работа, а след това си взема нейния дял от меда.

 

Дори лъвовете не стопират свирепото животинче.  През 1972 е документиран случай, в който язовец е умъртвил лъв като е раздрал гениталите му.

Въпреки всичко медените язовци търсят храната си най-вече по дупките и процепите. Доста добре се катерят и постоянно крадат храната, която други животни са скрили по дърветата. Ако бъдат нападнати се пробват да се защитят по всевъзможен метод и единствено в случай че това не проработи минават към офанзива.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР